Ghidul cadourilor pentru copii

Să facem un cadou copiilor în zilele noastre reprezintă o acțiune destul de dificilă, care necesită timp. Găsirea cadoului potrivit nu se datorează însă faptului că nu am avea de unde să alegem jucării, haine sau cărți, ci tocmai pentru că în prezent pe piață se afla un numar infinit de produse din care trebuie sa îl alegem pe cel “perfect”.

Ghidul nostru de idei pentru cadouri făcute copiilor este imparțit în categorii de vârsta, întrucât această caracteristică influențează cel mai mult modul de abordare în alegerea cadoului, deoarece dezvoltarea aptitudinilor celor mici trebuie să fie concomitentă cu creșterea gradului de complexitate al jucăriilor.

Cadouri pentru bebelusi

În cazul în care faceți o vizita unor prieteni sau rude care au un bebeluș, cadoul poate consta într-un album foto, hăinuțe pentru bebeluși, decoruri pentru camera acestuia sau jucării.

Dacă optați pentru jucării, trebuie să luați în considerare că bebelusii își dezvoltă continuu simțurile senzoriale precum văzul, auzul, mirosul, atingerile, dar și capacitățiile motorii precum coordonarea si echilibru. Astfel cadourile recomandate pentru bebeluși sunt cele colorate, care au forme simple si dimensiuni mai mari. De asemenea în categoria jucăriilor potrivite pentru această vârstă sunt cele care scot anumite sunete sau cântă unele melodii, copii fiind atrași de aceste caracteristici.      

blank

Cadouri pentru copii de 1 an

Încă de la această vârstă fragedă de 1 an, chiar dacă știu sau nu spune doar câteva cuvinte, copii încep să învețe lucruri noi prin joacă, la fel cum oamenii de știință dezvoltă teorii noi prin intermediul experimentelor[1]. Astfel unul din cadourile pentru copii de 1 an poate fi un set de construit pentru copii  format din piese mai mari cu ajutorul căruia aceștia să își dezvolte capacitățiile de coordonare a mânuțelor si degețelelor, să învețe culorile și numerele și să construiască cub cu cub propria lor jucărie.

De asemenea la această vârstă copii încep să se atașeze de jucării și să doarmă cu ele, așa că un cadou pentru copiii de 1 an ar putea consta și într-o jucărie de pluș.

Tot la această vârstă copii încep să umble și adoră să aibă jucării care se pot împinge, jucării precum carucioare sau mingiuțe

blank

Cadouri pentru copii de 2 ani

Odată cu creșterea în vârstă copii încep să își dezvolte tot mai bine aptitudinile de coordonare și forța mâinilor, putându-se juca cu jucării ce au dimensiuni mai mari acum. Jucăriile potrivite luate drept cadouri pentru copiii de 2 ani sunt, creioanele de colorat, mașinuțele de dimensiuni mari, puzzle-urile sau corturile interioare de jucărie, însă aceste jucării se pot face cadou și la vârsta de 3-4 ani.

La această vârstă copiii încep să adore basmele și să adoarmă în timp ce le citim povești, de aceea un cadou semnificativ poate fi și o carte cu ilustrații din care aceștia să învețe lucruri noi.

De asemenea copiii adoră să se joace cu noi, părinții și să începem noi aventuri împreună, astfel un cadou pentru copii de 2 ani potrivit este și un set de construit  care să fie realizat prima oară de la inceput până la final împreună, iar după ce vor învăța sa potrivească piesele, micuții vor putea construi singuri întregul set. Jucăriile de construit pentru copii sunt și un prilej pentru copiii de 2 ani să învețe literele din alfabet, animăluțele și anumite obiecte.

blank

Cadouri pentru copii cu varsta intre 3 ani – 6 ani

La aceste vârste putem afla mai ușor de la aceștia ce își doresc, însă fiind vorba de cadouri, trebuie să încercăm să nu ii întrebam direct ce își doresc și să creăm o surpriză.

La vârsta de 3 – 6 ani copiii încep să își formeze în minte o idee despre ce ar vrea să fie când vor fi mari, astfel putem face cadou o trusă medicală, o mini bucătărie, trusă de cosmetică (pentru copii desigur), bebeluș de jucărie, mini aspirator sau fier de călcat, echipament si accesorii de polițist, etc.

Seturile de construit pentru copii  sunt și la aceasta vârsta o alternativă de cadou pentru copii, având grade diferite de complexitate, acestea sunt potrivite pentru orice vârstă. Jucăriile de construit dezvoltă imaginația și latura creativă a copiiilor, aceștia adorând să construiască cap – coadă mini proiecte.  

Cadouri pentru copii cu vârsta între 7 – 10 ani

Idei recomandate de cadouri pentru copii cu varsta de 7, 8, 9 si 10 ani sunt jocurile cu zaruri, care au reguli de urmat și care implică concurența, jocurile care se pot juca cu prietenii sau familia. La această vârstă copiii încep să își formeze caracterul și modul în care socializează cu persoanele din jurul lor obișnuindu-se cu ideea că uneori nu e nicio problemă dacă mai si pierdem.

Tot la aceste vârste trebuie să fim atenți, deoarece copiii pot fi distrași foarte usor de la jucăriile clasice și să dorească telefoane sau tablete, doar pentru că și alți colegi au, dar aceste cadouri din păcate le îngrădesc capacitatea de socializare cu cei din jur, fiind în stare sa stea ore în sir cu ochii fixați pe ecrane. Chiar dacă este mult mai simplu să ne lasăm copiii cu aceste dispozitive în brațe, iar noi sa ne vedem de treaba pe care o avem, nu vă recomandăm să faceți acest lucru, deoarece va crea un obicei care va fi greu de dezvățat.

În cazul în care facem cadou altor copii, este bine să vorbim cu părinții acestora înainte de a cumpara, deoarece există șanse ca acel cadou să îl dețină deja sau ca părinții să aiba anumite concepții care nu se potrivesc cu ceea ce alegem noi.

Pentru cei puțin mai mari un cadou potrivit este și un echipament sportiv, benzi desenate, seturi de cărți, jucării de construit  cu numar mare de piese (>500 piese) si complexitate crescută sau alte jocuri de tip DIY (Do It Yourself).

blank

Cadouri pentru adolescenti

De multe ori adolescenții vor fi greu de multumit cand vine vorba de cadouri, însă dacă suntem atenți la semnalele pe care le primim de la aceștia, ne vom putea ușura munca considerabil. Avand în vedere că la aceste vârste ei deja au adoptat un anumit stil vestimentar propriu, le putem cumpăra haine drept cadou, sau le putem cumpăra carți, întrucât la aceste vârste nu prea mai putem vorbi de jucării.

De asemenea, în funcție de hobby-uri sau sporturile pe care le adoră, le putem cumpăra echipamente sportive necesare pentru desfăsurarea acestora.

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *